Acelasi partid, doua abordari diferite. Dupa ce noil ministru al Finantelor a facut o gafa de proportii si nu a stiut nici macar nivelul salariului minim in Romania, astazi, colega lui, Raluca Turcan a dres situatia. Ministrul Muncii a anuntat public ca vor avea loc negocieri pentru cresterea salariului minim pe economie.

Turcan a transmis faptul ca a cerut patronatelor si sindicatelor din domeniu sa se pregateasca pentru demararea negocierilor cu privire la nivelul salariului minim de la inceputul lunii septembrie. Momentul declaratie a fost unul incomod, jurnalistii cerandu-i sa spuna care este salariul minim in contextul in care ministrul Finantelor nu a stiut suma. De aceasta data, Turcan a salvat onoarea PNL.

„Cred ca salariul minim trebuie sa creasca si cred ca este mic in Romania (…) Ba dati seama ca il cunosc si am negociat cresterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic seriosi, va rog, am niste lucruri de spus (…) trebuie sa creasca pentru ca este mic si 2.300 brut este putin, in conditiile in care avem si un fenomen ingrijorator de munca nedeclarata sau munca subdeclarata, ceea ce face ca, de fapt, oamenii sa fie privati si in privinta salariului pe care il primesc in mana, si in privinta contributiilor la sistemul de pensii. De asemenea, aceasta crestere a salariului minim trebuie facuta predictibil si sa nu conduca la o avalansa de concedieri si de pierderi de locuri de munca”, a spus Turcan.

Gafa lui Vilceanu nu este unica. Insusi premierul Florin Citu a dat-o in bara cand a spus ca nu stie cat costa o paine.