Primariile din Romania au la dispozitie prin Planul National de Redresare si Rezilienta bani pentru construirea a mii de locuinte pentru specialisti si pentru tineri. Ministrul Cseke Attila a semnat 25 de noi contracte finantate prin componenta Fondul Local din PNRR, pentru construirea de locuinte pentru tineri si locuinte de serviciu pentru specialistii din sanatate si invatamant.

Contractele, in valoare totala de 167.030.702,21 de lei, au fost incheiate intre autoritatile publice locale din 24 de unitati administrativ-teritoriale si Ministerul Dezvoltarii. Dupa cum este cunoscut, Ministerul Dezvoltarii va construi, prin aceasta componenta din PNRR, 5.522 de locuinte pentru tineri si specialisti din sanatate si invatamant, care vor fi eficiente din punct de vedere energetic. Pana in prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.240 de contracte de finantare, in valoare totala de 10.968.566.102,35 lei, a precizat ministrul.

Printre unitatile administrativ-teritoriale care au obtinut finantare se numara primarii din Alba, Bistrita-Nasaud, Iasi, Suceava, Vrancea, Harghita, Tulcea si Mehedinti.