Programul „Rabla pentru electrocasnice”, un real succes | sursa foto: playtech.ro

 

Românii care vor să scape de aparatura electrocasnică veche au luat cu asalt site-ul Ministerului Mediului pentru a obține un voucher. Astăzi, programul „Rabla pentru electrocasnice” a atins un nou record. În mai puțin de o oră și jumătate, tichetele au fost epuizate.

90 de minute. De atât au avut nevoie românii pentru a epuiza bugetul alocat pentru achiziția de aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare. Ministerul de resort a făcut anunțul:

„În primele 90 minute de la deschiderea etapei de selecţie a voucherelor, bugetul de 15 de milioane lei a fost epuizat”, se arată într-o postare pe o rețea de socializare. În această etapă vorbim despre peste 50.000 de tichete, repartizate astfel: 14.519 pentru aparate de aer condiţionat, 10.001 pentru uscătoare de rufe şi 25.960 pentru aspiratoare. Bugetul total pentru toate etapele programului guvernamental este de 75 de milioane de lei.

Cei care s-au înscris în program au putut opta pentru: 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Noutatea este dată de faptul că pentru uscătoarele de rufe poate fi dat la schimb orice electrocasnic vechi inclus în program.