Un simbol al Târgoviștei, zonă istorică și de promenadă, Parcul Mitropoliei își va putea primi din nou vizitatorii începând cu luna septembrie. Inaugurarea investiției derulate de primăria Târgoviște este programată pentru momentul celebrării Zilelor Cetății.

Cu o valoare de 6 milioane de lei, susținută din bugetul local, investiția din Parcul Mitropoliei întregește zona centrală a municipiului, după reabilitarea celor trei piețe istorice: Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazu și Piața Revoluției.

Anunțul redeschiderii Parcului Mitropoliei a fost făcut astăzi de edilul municipiului. În acest moment se lucrează la montarea gazonului natural, finalizarea lucrărilor de amplasare a mobilierului urban și reabilitarea ruinelor din fața Mitropoliei Târgoviște.

Zona va fi total schimbată, cu o atmosferă care îmbină valoarea istorică și accentele moderne. Proiectul a cuprins zonă de alei pietonale, promenadă; zona loc de joacă pentru copii si paviment fără rosturi (zona pentru role, skateboard); dar și construirea acceselor în parc de tip plan înclinat (rampă), fără trepte sau borduri în vederea asigurării unui acces facil persoanelor cu dizabilităţi, bicicliştilor, cărucioarelor pentru copii.

Pe spațiul verde au fost plantați arbori și arbuști, dar și alte plante decorative. Toaleta publică a fost complet reabilitată, iar fântânile arteziene refăcute de la zero.