Dupa demisiile membrilor USR PLUS din fruntea ministerelor, premierul Florin Citu are o misiune dificila. Acesta trebuie sa gaseasca urgent solutii pentru a stinge criza de la guvernare.

Astazi, premierul a transmis ca a trimis la Palatul Cotroceni demisiile ministrilor USR PLUS si propunerile de interimari. Propunerile acestui sunt ca el premierul sa preia fotoliul de la Investitii si Proiecte, Dan Valceanu pe cel de la Transporturi, Virgil Popescu sa preia si Ministerul Economiei, Attila Cseke – Ministerul Sanatatii, iar Tanczos Barna- portofoliul de la Ministerul pentru Digitalizare.

Pasul urmator facut de Citu a fost convocarea BPN al PNL. Despre discutiile din cadrul Biroului Politic National al Partidului National Liberal, Citu a declarat: „In primul rand, o decizie ca toti parlamentarii PNL sa sustina prin toate demersurile Guvernul PNL, ca niciun parlamentar al PNL sa nu faca vreun demers in Parlamentul Romaniei impotriva propriului guvern, indiferent de functia pe care o au in PNL – fara scuze cu constitutionalitate s.a.m.d., Curtea Constitutionala spune ce e constitutional si ce nu, nu noi spunem – si in al treilea rand, o decizie clara ca PNL nu face guvern cu PSD, sa fie foarte clar pentru toata lumea”, a transmis Citu, citat de AGERPRES. Ultima sa afirmatie vine pe fondul speculatiilor lansate de USR PLUS potrivit carora intre PSD si Citu ar exista un „blat”.

Mai exact, deputatul USR PLUS, Ionut Mosneanu a transmis recent „Exista o cale simpla, domnule Ciolacu, sa infirmati blatul: terminati cu tergiversarile si perdelele de fum, absente in biroul permanent, motiunea mea/a ta, semnaturile nu-s scrise cu pixul care trebuie, etc. Aduceti cei 157 de parlamentari la vot si dovediti ca n-aveti sfori si comanda dubla cum se spune!”.