Performanta in educatie va fi rasplatita pe masura in Sibiu. Primarul Astrid Fodor propune cresterea cuantumului burselor de merit si de studiu, acordate elevilor sibieni!

 

„In sedinta Consiliului Local din aceasta luna propun cresterea cuantumului lunar al burselor de merit si al celor de studiu. In acest sens, vom aloca din bugetul local aproximativ 2,3 milioane de lei, suplimentar sumelor alocate de la bugetul de Stat, pentru sustinerea acestor majorari ale burselor”, a transmis Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Prin proiectul de hotarare a Consiliului Local, primarul Astrid Fodor propune cresterea cuantumului bursei de merit, de la 200 de lei la 300 de lei, iar a celei de studiu de la 150 de lei la 200 de lei, majorari ce vor fi acoperite financiar din bugetul local. Astfel, Primaria Sibiu va acorda aceste burse intr-un cuantum superior nivelului minim specificat in legislatie.

De asemenea, in proiectul mentionat se propune aprobarea numarului estimat de burse pentru acest an scolar – peste 5.000 de burse lunar:

• 77 burse de performanta in cuantum de 500 lei/luna

• 3.380 burse de merit in cuantum de 300 lei/luna

• 305 burse de studiu in cuantum de 200 lei/luna

• 2.062 burse de ajutor social in cuantum de 200 lei/luna.

Elevii vor beneficia de aceste burse in perioada cursurilor scolare, inclusiv pe timpul pregatirii si sustinerii evaluarii nationale de catre absolventii clasei a VIII-a, a examenului de bacalaureat, a examenului de certificare a calificarii profesionale si pe perioada pregatirii practice. Acestea nu se vor acorda in perioada vacantelor scolare, cu exceptia burselor de ajutor social.

Bursa de ajutor social se poate cumula cu bursa de performanta, cu bursa de merit sau cu bursa de studiu.