Dupa ani buni in care elevii din Malu cu Flori au fost nevoiti sa invete in schimburi, vin si vestile bune. Primaria a anuntat inceperea lucrarilor de reabilitare, extindere si modernizare a unitatii de invatamant din satul Malu cu Flori. Aici, un proiect de 5,45 milioane de lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile, 13% contributie din bugetul national si 2% contributia autoritatii locale, promite sa schimbe total unitatea de invatamant.

180 de copii din localitate urmeaza sa beneficieze de conditii moderne de studiu, o cladire complet renovata si dotata la standarde europene. Componenta de extindere este de asemenea importanta, pentru ca le va oferi elevilor spatiul necesar pentru a nu mai fi nevoiti sa invete in schimburi.
Lucrarile au inceput deja, iar termenul de finalizare prevazut in proiect este 31.12.2023.
Potrivit proiectului, obiectivele specifice ale investitiei sunt: reabilitarea constructiei existente si extinderea acesteia, asigurarea utilitatilor, dotarea cu echipamente specializate.
In aceasta perioada, primaria a pregatit Caminul Cultural din localitate pentru a putea fi folosit de catre elevi. Acestia nu vor fi astfel nevoiti sa mai faca naveta.