Primarii din toata tara care se aflau in situatia de a ramane cu santierele nefinalizate in localitate mai primesc o sansa. Ministrul Dezvoltarii a anuntat ca proiectele finantate prin PNDL I pentru investitii in reabilitare de scoli, infrastructura, apa si canalizare, vor putea fi prelungite cu o perioada de pana la doi ani.

”Ministerul Dezvoltarii are in vedere asigurarea finalizarii obiectivelor de investitii care servesc comunitatile locale, finantate din bani publici. In vederea finalizarii obiectivelor de investitii finantate prin Programul national de dezvoltare locala (PNDL), Ministerul Dezvoltarii a informat beneficiarii asupra posibilitatii de prelungire a perioadei de valabilitate a contractelor cu pana la 2 ani. Masura vizeaza 661 de astfel de obiective de investitii. Astfel, beneficiarii contractelor aferente PNDL I, incheiate in anul 2015, a caror perioada de valabilitate va expira la data de 31 decembrie 2022, pot solicita prelungirea contractelor in situatia in care, pentru obiectivele de investitii care fac obiectul contractului, nu este efectuata receptia la terminarea lucrarilor. Solicitarile de prelungire a contractului de finantare pot fi transmise la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei pana la 31 decembrie 2022”, se arata in comunicatul transmis de institutie.

Ultimatum pentru primari

Ministrul recomanda beneficiarilor sa transmita aceste solicitari pana la sfarsitul lunii noiembrie.
“In lipsa solicitarii, valabilitatea contractelor de finantare nu se poate prelungi, iar prelungirea nu va fi acordata pentru acele obiective pentru care nu au fost solicitate decontari, a precizat ministrul, adaugand ca mai putin de 10% din investitiile finantate prin PNDL I, mai exact 59 de obiective dintre cele 661, se afla in aceasta situatie”, a precizat institutia.