Primariile din Romania vor primi sprijin de la stat pentru a finaliza lucrarile incepute in localitati si blocate de cresterile de preturi. Este vorba de scumpirea utilitatilor, dar si majorarile de pret la materiale de constructie. In acest sens, a fost aprobata o ordonanta prin care se vor vira bani pentru a acoperi diferente de pret. Masura face parte din pachetul Sprijin pentru Romania, realizat de coalitia de guvernare.

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca santierele deschise cu finantare europeana vor beneficia de sprijin concret care sa compenseze dificultatile generate de cresterile de preturi.
“Reusim, astfel, in mai putin de o luna de cand am aprobat prima transa in valoare totala de 1,7 miliarde de lei sa asiguram intregul sprijin guvernamental pentru investitii pe care ni l-am propus prin acest program, de aproximativ 5,2 miliarde de lei”, a declarat acesta.

Masura vizeaza ajustarea pretului la proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile, iar in aceasta categorie se incadreaza proiectele de infrastructura de transport, proiectele de retele de apa si canalizare, proiectele de deseuri si proiectele cu finantare din POR. In total este vorba de peste 5000 de contracte aflate in derulare.

 

 

sursa foto:Turnul Sfatului