Guvernul suplimenteaza astazi Programul Național Anghel Saligny cu suma de 15,5 miliarde de lei. Banii vor ajunge la primariile care depun proiecte si solicita finantare pentru investitii in infrastructura, dezvoltarea retelei de apa si canalizare. Ministrul Dezvoltarii a anuntat ca masura suplimentarii se impune datorita numarului mare de cereri si a valorii ridicate a acestora ca a depasit bugetul propus initial.
Din proiectul OUG, aflat pe masa Guvernului, reiese ca fondurile sunt necesare pentru a acoperi doua componente: pe de-o parte vorbim despre investitiile in modernizarea drumurilor si extinderea utilitatilor in localitatile din Romania; pe de alta parte programul Anghel Saligny urmeaza sa preia o parte din proiectele care au fost depuse pe POIM. Mai exact, finantari solicitate de 20 de primarii care nu au mai prins fonduri pe Programul Operaţional Infrastructură Mare.
La momentul lansarii apelului de proiecte pe POIM, au fost depuse cereri pentru 219 investitii, dintre care au fost admise 105 obiective de investiții, în valoare de 5,502 miliarde lei.
„Vom adopta un act normativ prin care vom suplimenta bugetul la programul național de investiții Anghel Saligny cu aproximativ 15,5 miliarde lei. 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze”, a transmis premierul Nicolae Ciucă.