Vesti bune pentru primariile aflate in impas in sezonul rece. A fost aprobata a patra transa din subventia acordata de la bugetul de stat pentru UAT-urile care au solicitat sprijin pentru plata gazelor naturale.
Ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei a aprobat repartizarea catre bugetele locale ale unor unitati administrativ-teritoriale a celei de-a patra transe, in valoare de 17.690.607,82 lei, din subventia de compensare a costurilor legate de achizitia gazelor naturale necesare producerii energiei termice in sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.
Suma repartizata este aferenta consumului de gaze naturale din lunile decembrie 2021 si ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de unitatile administrativ-teritoriale pana la aceasta data, urmand ca, la cererea administratiilor locale, sa fie alocate alte fonduri in urmatoarele transe – a precizat ministrul.
Astfel, pentru luna decembrie, municipiile Constanta si Radauti vor primi suma totala de 6.282.454,06 lei, iar pentru luna ianuarie, va fi alocata suma totala de 11.408.153,76 lei pentru Bacau, Brasov, Constanta, Sfantu Gheorghe si Sibiu.
”Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru aceasta linie de finantare, iar in perioada ianuarie-februarie, au mai fost acordate subventii in valoare totala de aproximativ 90 milioane de lei”, a precizat ministrul Cseke Attila.