Despagubiri pentru HoReCa | sursa foto: fb.com/ClaudiuNasuiUSR

Ministrul Economiei le-a dat astăzi vești bune antreprenorilor din industria HoReCa. Claudiu Năsui a anunțat că de săptămâna viitoare debutează schema de ajutor pentru companiile din industria ospitalității afectate de pandemia COVID-19. Așa cum s-a vehiculat va fi vorba de despăgubiri, iar bugetul total se ridică la 500 de milioane de euro.

„Marți, 29 iunie, lansăm schema de despăgubire pentru industria HoReCa. S-a discutat mult despre această măsură. Am avut foarte multe întâlniri cu mediul de afaceri și cu specialiști pentru a pune la punct această schemă. Statul român a oprit temporar activitatea mai multor firme în perioada pandemiei. Nu mai intrăm în amănunte. E bine că ne revenim la normal cât mai repede. Dar totuși, statul a fost mereu acolo pentru a-și lua partea prin multe taxe și impozite când acestor firme le-a mers bine. Acum trebuie să fie acolo și la greu, mai ales atunci când acel greu este impus de stat.

Firmele vor primi despăgubire 20% din diferența între cifra de afaceri din 2020 și cea din 2019. Procedura de aplicare este simplă și 100% online”, a transmis Năsui. Înscrierile se vor face timp de 10 zile în perioada 29 iunie 2021, ora 10.00- 12 IULIE 2021, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii perioadei de înscriere.

Ministrul a mai precizat și faptul că nu vor mai fi criterii de selecție „dubioase” și nici nu se va mai aplica criteriul arbitrar „primul venit, primul servit”.

În 2020 HoReCa a pierdut 7 milioane de euro și 30.000 de angajați.