Autoritatile locale din Pucioasa au adus vesti bune localnicilor din oras, la inceput de an. La sediul Companiei Nationale de Investitii, a fost semnat marti Contractul de proiectare si executie privind realizarea obiectivului “Stabilizare alunecare de teren pe DC8, oras Pucioasa, Cartier Malurile”. Este vorba despre o investitie mult asteptata, care consta in reabilitarea integrala a drumului care a reprezentat o povara foarte mult timp atat pentru localnici, cat si pentru autoritati.

“Titlul proiectului poate nu va spune multe, pentru ca este vorba de un proiect realizat pe componenta de finantare “Lucrari de prima urgenta” a CNI. In realitate insa, pornind de la nevoia noastra de a consolida si stabiliza acest drum, am reusit un lucru extraordinar! Avem de a face cu o investitie imensa, drumul ce face legatura intre cartierul Maluri si oras va fi reabilitat integral, cu lucrari importante pentru stabilizarea si consolidarea terasamentului, realizarea de santuri pentru preluarea apelor pluviale si izvoarelor din zona, realizarea acceselor laterale a drumurilor si catre proprietati. Lucrarea va fi finalizata prin asfaltarea in totalitate a drumului, realizandu-se o structura rutiera care sa raspunda tuturor exigentelor, intre cartierul Glodeni Vale si podul catre comuna Valea Lung”, a transmis primarul Constantin Ana, pe pagina sa de socializare.

Lungimea drumului este de aproape 4 km, suprafata de interventie peste 30.000 mp, iar valoarea totala a contractului de lucrari este de aproximativ 13 milioane de lei.
Termenele din contract sunt: 2 luni pentru realizarea Proiectului Tehnic, respectiv 10 luni pentru executia investitiei.